Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Het bekendste looppaadje van Enkhuizen
(30 april 2011)

Vandaag liepen Claudia en ik aan het eind van een redelijk mooi-weer Koninginnedag richting huis. Het was een ontspannen dagje geweest, en zo mogen er wat mij betreft meer verlopen de komende jaren op 30 april. De koningin neem ik er als republikein zijnde dan maar als hiervoor noodzakelijk Hollands monument bij...

Al lopende langs de Westerkerk in de Westerstraat werd ik me ineens bewust van hetgene dat ik daar passeerde: de kleine speelse looproute welke al vele generaties lang iedere Enkhuizer die z'n kindertijd in Enkhuizen doorgebracht heeft aan het handje van vader of moeder gelopen heeft. Het welbekende stenen muurtje van de Westerkerk!
Zelf heb ik er de afgelopen decennia ook met verschillende generaties kindertjes die door mij (mede) zijn opgevoed gelopen. Aan het handje door mij vastgehouden, enthousiast kijkend en ieder volwassenenhart vertederend  Daar denk ik nog vaak met liefdevolle weemoed aan terug.


Op een mooie...

Ik kon het werkelijk niet laten hier een telefoonfotootje van te nemen, dit muurtje bestaat in duizenden Enkhuizer herinneringen op allerlei positieve manieren!


Muurtje bij de Westerkerk, Enkhuizen

Laten we hopen dat er nog generaties kindertjes in Enkhuizen over dit muurtje kunnen lopen, handje in hand met vader of moeder. En laten we hopen dat er geen "creatieve" politicus ooit op het idee komt dit muurtje weg te laten halen omdat dit "handig" is ivm verkeers- en parkeerafwikkeling...