Hans Langbroek,†raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Brakke situatie daar zeg!
(13 april 2006)

West-Friesland gaat mee in de vaart der volkeren! We hebben en krijgen alles dat ons ook beschaafd maakt en doet meetellen: zeeŽn van nieuwbouwhuizen en -wijken, grote bedrijfsterreinen, megascholen, een stukje vierbaanssnelweg bij Hoorn, fusiegemeentes, Poolse boefjes en allochtonen, een vliegtuigroutekruispunt boven Enkhuizen, files, drugsproblemen en coffeeshops, bassende PvdAers en bulderende SPers, gekrompen lokale partijen, hondepoepcontroleurs, BOA's tegen kleine ergernissen, wietkwekende achterstandswijkbewoners en schuldhebbers, en most of all Een Nieuw Modern Ziekenhuis! Onze trots, het West-Fries Gasthuis!
Het gebouw is hypermodern, bevat alles wat nodig is voor een kleine 180.000 potentieel zieke Westfriezen, en heeft zelfs een betaald parkeren parkeergarage! Da's makkelijk als je daar met de auto heen gaat, je kunt je karretje bijna altijd kwijt voor niet hťťl veel geld.
Het is ook nog eens lekker makkelijk dicht bij het NS-station voor als je gťťn karretje bezit. En het is absoluut hemeltergend barbaars als je wel in een karretje ZIT! In een rolstoel dus!
Via ons mooie Hoornse NS-station is het ziekenhuis goed te bereiken als je niets mankeert. Maar rolstoelers, mensen met een rollator, vrouwen met kinderwagens, mindervalide mensen die moeilijk lopen, longpatiŽnten en ga zo maar door, zien de loopbrug via welke je van het station naar het ziekenhuis moet lopen als een soort onbeklimbare Mont Blanc voor zich liggen! Of je nu tot deze groep behoort omdat je patiŽnt bent, of dat je in deze situatie als bezoeker naar het ziekenhuis gaat (oude mensen die een partner bezoeken in het ziekenhuis, moeders met kinderen, en nogmaals etc), die loopbrug is ABSOLUUT onneembaar. Het is onmenselijk! Ons mooie nieuwe regionale ziekenhuis is voor een hele grote groep mensen minimaal half onbereikbaar zonder hulp van passanten.
Ik heb eerlijk gezegd geen idee of er al mensen zijn die zich momenteel daarmee bezig houden. Maar ik zou het wel willen doen, samen met anderen. Dus eerdaags ga ik maar wat mensen benaderen over deze absurde situatie.
Maar wat ik zou willen weten: is er iemand die weet of er al iets in de planning zit wat betreft dit? Is er al iemand die zich ermee bezig houdt? Voor mij een vraag, voor anderen hopelijk of misschien een weet.

Hans Langbroek