Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Lokale partijen krijgen geen geld
(15 november 2009 Bron: [Spitsnieuws] )

Al eerder heb ik geschreven over het gebruiken van steeds meer geld door de politieke partijen in het parlement. Enkele jaren terug hebben ze hun eigen weddes met 50% verhoogd, niet één partij was tegen.
Alle verkiezingsfolders die u in de bus krijgt, ook van de lokale fracties van landelijke partijen, heeft u zelf betaald via uw belastinggeld. U wordt overgehaald op de landelijke partijen te stemmen met reclame die u zelf betaald heeft, letterlijk!
De lokale partijen betalen alles zelf uit eigen zak. Elk raadslid van een lokale partij betaalt mee uit eigen portemonnee. Posters, flyers, vergaderruimte, jaarvergaderingen: het wordt allemaal uit eigen zak betaald. Hoezo motivatie.....!

Onderstaand bericht van zondag 15 november 2009 laat zien hoe hebberig die landelijke partijen zijn. Aan hun eigen 15 miljoen euro(!) hadden ze niet genoeg, de 4 ton die gereserveerd was voor die 143 lokale partijen hebben ze nu óók nog opgemaakt.
En dát moet de graaicultuur tegengaan..... Heeft u nog vertrouwen?!
Lees maar:

De 400.000 euro die de regering had gereserveerd voor de lokale partijen is bijna volledig naar de landelijke politiek gegaan. Volgens weekblad Binnenlands Bestuur kregen sommige gemeentepartijen slechts een paar tientjes.

Om precies te zijn ging 370.807 euro naar de grote gevestigde namen, bovenop de 15 miljoen die ze al krijgen op grond van de subsidiëringswet. De 143 kleine partijen kregen in totaal dus 30.000 euro.

Het geld was bedoeld voor scholing van raadsleden. Een derde van alle gemeentelijke raadszetels wordt bezet door lokale politici.

Democratisch Zaanstad

Democratisch Zaanstad vroeg om 2300 euro voor de opleiding van twaalf kandidaatraadsleden. Uiteindelijk kreeg de partij honderd euro bijgeschreven op de rekening. "Ik denk dat ik er maar een boek van koop of zoiets," was de reactie van fractievoorzitter Aart Molenaar.