Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Wir brauchen Lebensraum!
(21 april 2006)

De Hoornse gemeenteraad heeft een nieuw credo: Wir brauchen Lebensraum! Dat stond allemaal in de krant van 20 april, en laat dt nu net de verjaardag zijn van de heer Adolf H., de grote Lebensraumroerganger...
De Hoornse gemeenteraad heeft het richting Wognum dan ook op dezelfde wijze aangepakt als deze heer Adolf H. het vroeger deed met bijvoorbeeld Tjecho-Slowakije. Eerst praten over de absolute noodzaak om een stukje van het land van de ander te moeten verkrijgen, dan daar toezeggingen toe krijgen, en daarna denken: Wt nou een stukje, ik wil alles! En dat dan ook met veel oorlogsstampij en trommelgeroffel tegen alle afspraken met je buren in gaan uitvoeren.
De Hoornse gemeenteraad is gewoon oorlog aan het voeren met de buren, niets meer en niets minder. Wat ze doen is vertaald naar zo'n 3 eeuw terug met een legermacht binnentrekken, de boel half uitmoorden en dan alles in bezit nemen. En dat alles onder het driekwart eeuw oude motto Wir brauchen Lebensraum!
Ik vind het asociaal wat de Hoornse gemeenteraad doet. Het is gespeend van elke wil tot overleg, samenwerking of denken aan belangen van een ander. Wognum zit midden in een herindelingsproces, vrijwillig! De buren van Hoorn hebben al aangeboden te willen gaan bouwen om op te vangen waar Hoorn om verlegen zit, ze zijn bereid om de grote buurman te helpen, ze willen in goed overleg samenwerken! Maar nee, de grote narcistische gemeenteraad van Hoorn wil alles. Overleggen houdt voor hen in: zeggen wat je wilt en daar gelijk in krijgen.
Wat ik vind van wat er aan vooraf gegaan is had ik [hier] al neergezet, nog onwetend van wat de megalomane gemeente Hoorn nog van plan was.
Ik hoop cht dat de Tweede Kamer hier een stokje voor steekt, dat Hoorn met twee voeten terug op de aarde gezet zal worden en uiteindelijk gedwongen wordt in te zien dat k anderen dan zijzelf belangen hebben die niet zomaar weggevaagd kunnen worden!

Hans Langbroek