Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Kijkplezier

(29 december 2010)

 

Afgelopen zondagavond was ik even bij towaritch Petra en haar co op visite. Ze hadden besloten mij mee te laten genieten van hun kookkunsten, en van dat aanbod maakte ik gaarne gebruik.
Na het eten mocht hun ruim anderhalf jaar oude dochtertje Jasmientje even een filmpje voor kleine kindertjes zien op televisie. Mijn langzaam maar zeker gedateerd rakende brein bezag en beluisterde verbijsterd de conversatie die in dit hedendaagse kinderfilmpje door gekleurde, hupsende wezentjes werd gebezigd. Deze wezentjes waren Teletubbies.

 

Ah!

 

Ehhhhh!

 

Oh!

 

Hihihihihi!

 

Oh!

 

Hoeiiii! Hoeiiii! Hoeiiii!

 

Oh! Eh!

 

Ah!

 

Hoei! Ahhhh!

 

Hier kon ik geen trui van breien. Ik vertelde dit tegen mijn van Inge gerfde dochter Claudia, en zij zei dat ze dit vroeger in Spanje als klein kind ook keek. De conversatie in het Spaans is exact hetzelfde als in het Nederlands

Gezien het feit dat Claudia praat als brugman, oftewel n dagelijkse spraakwaterval is, kan ik niet anders dan aannemen dat de door de Teletubbies gebruikte wijze van converseren blijkbaar de geigende wijze is om kinderen te leren praten middels televisie.

Doch het is duidelijk dat ik langzaam maar zeker achter begin te raken op de hedendaagse wereld en de haar toebehorende moderne processen.