Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Brief
(2 mei 2006)

Omdat de afgelopen anderhalve week door allerlei koortsdromen heen toch wat NHD-berichten tot me doordrongen, heb ik onderstaande open brief vandaag maar via de post laten versturen. Moet kunnen lijkt me.

Enkhuizen, 2 mei 2006


Hans Langbroek
Paulus Potterstraat 17
1601 NZ Enkhuizen

Betreft: publiciteit in NHD

Open brief aan:
Koninklijke Horeca Nederland
Bestuur Afdeling Enkhuizen


Geachte bestuursleden,

De afgelopen weken heb ik als NHD-lezende burger van Enkhuizen diverse malen het genoegen mogen beleven berichtgeving tot mij te kunnen nemen waarin uw organisatie het hoofditem vormde.
Blijkens de berichtgeving, welke door u niet is tegengesproken, is uw organisatie boos dat gemeenschapshuis De Nieuwe Doelen en cultureel centrum De Drommedaris door allerlei overheidssubsidies u als horeca op onheuse wijze het leven zuur concurreren.
Uit de laatste berichtgevingen welke mij via de media bereikten blijkt dat dit op valselijke wijze zuurconcurreren van het leven der Enkhuizer horeca nu ook gebeurt door biertjestappende visboeren her en der in de stad.

Nu moeten mij als krantenlezende burger toch een aantal dingen van het hart. Deze berichtgevingen lezend komt bij mij toch de gedachte op dat het me onmogelijk toeschijnt dat biertjestappende visboeren, een cultureel centrum in een toren en een gemeenschapscentrum dat al decennia bestaat de doodsteek zouden kunnen zijn voor het floreren der Enkhuizer horeca. Het komt me zelfs onwaarschijnlijk toe dat dit soort toestanden het floreren der Enkhuizer horeca zelfs maar merkbaar negatief zouden kunnen benvloeden, eerlijk gezegd.
Als bovenstaande wl het geval zou zijn, en dt dan in een wat toerisme betreft groeiende stad, dan is er iets ernstig mis met de Enkhuizer horeca!

Het aantal Enkhuizen bezoekende mensen uit allerlei landen is groeiende. Allerlei lokale overheidsmaatregelen van de afgelopen jaren zorgen daarvoor. Vorig jaar zijn er 1,2 miljoen bezoekers geweest, en de verwachting is dus nogmaals dat dat aantal zal groeien. Dit jaar is n alleen al het aantal mensen dat per passagiersschip de stad in komt gigantisch gestegen. De Harlingersteiger is een bron van inkomsten voor deze stad!
Havens zijn voor veel geld opgeknapt, nieuwe havens zijn aangelegd, het Naviduct is door een goede lobby van de Enkhuizer lokale overheid tot stand gekomen, er worden goede plannen ontwikkeld voor het Enkhuizer Zand, de binnenstad is en wordt aangepakt, er wordt al jaren veel geld uitgetrokken voor promotie van de stad, en zo nog vele dingen meer. Dit maakt de positie van de stad Enkhuizen als toeristisch aantrekkelijk oord al een aantal jaren stds sterker. Ook kwaliteitsslagen door een flink deel der Enkhuizer middenstand gemaakt zijn daar duidelijk debet aan, deze stad wordt steeds aantrekkelijker en bekender.

Als het dan uiteindelijk wrkelijk zo zou zijn dat het floreren der Enkhuizer horeca afhankelijk is van de kruimels die instituten als De Nieuwe Doelen en De Drommedaris nu oppikken, en van de paar korstjes die visboeren nu oprapen, dan is er dus daadwerkelijk iets vreselijk mis met de Enkhuizer horeca! Als deze horeca niet in staat is winsten te ontrekken aan de groeiende mensenmassa's die onze stad bezoeken, niet bij machte is het faciliteren van het toerisme door de lokale overheid in geld om te zetten, en ze dus gewoonweg niet inventief en creatief genoeg is om de groeiende geldstromen die Enkhuizen binnenvloeien aan te boren, dan wordt het voor deze Enkhuizer horeca hl erg tijd om eens een tijdje ipv naar anderen te kijken in een grote spiegel te gaan kijken.... Degenen daargelaten die wl innovatief en creatief bezig zijn. Uit eigen waarneming is duidelijk dat een aantal horecazaken in Enkhuizen de zaken wl goed aanpakken, dat deze zaken wl de toeristen en eigen bevolking weten te bereiken.

Geacht bestuur, ik ben oprecht verbijsterd door de berichtgeving over rechtzaken over kruimels van visboeren, gemeenschapshuizen en culturele centra. Bij deze vraag ik u dan ook of u met mij een weddenschap zou willen aangaan met als inzet 200 proletarich euro's. Ik zou met u de weddenschap willen aangaan dat het mij persoonlijk zal lukken tussen nu en juli 2007 een creatieve, innovatieve ondernemer te vinden die in Enkhuizen wil gaan investeren omdat hij in staat is te zien dat het geld en goud hier op straat ligt! Een ondernemer die zich absoluut niets zal aantrekken van een biertjestappende visboer, feestjesbouwend gemeenschapscentrum en een hapjesuitdelend cultureel centrum.

In afwachting van uw antwoord,

Vriendelijke groeten, Hans Langbroek