Hans Langbroek,†raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Hoopgevend!
(20 juni 2007)

Onderstaand bericht heb ik zojuist op nu.nl gelezen. Het is een positief hoopgevend bericht voor heel veel mensen! Ook bij iemand in m'n uiterst nabije omgeving, binnen de geliefdenring, is deze Multiple Sclerose niet zo lang terug geconstateerd, en ik moet dan ook het volgende wel zeggen: Mocht er iets of iemand bestaan die de eigenschappen heeft waardoor hij feitelijk voor God zou kunnen doorgaan, laat onderstaande dan aub wŠŠr zijn!

Mogelijk MS-medicijn ontdekt

(bron: www.nu.nl)

 

AMSTERDAM - Wie lijdt aan multiple sclerose, kan binnenkort mogelijk genezen van de ziekte die het centrale zenuwstelsel aantast. TNO en Amerikaanse onderzoekers melden woensdag dat ze mogelijk een geneesmiddel hebben gevonden.
Bij muizen waar het middel aan is toegediend namen de verschijnselen van MS vrijwel direct af.

Aan het nieuwe geneesmiddel ligt de ontdekking door TNO van het eiwit alfa B-crystalline, tien jaar geleden, ten grondslag. Dit eiwit komt van nature voor in de ogen, spieren en hersenen van mensen.

Ontsteking

Bij een goede werking hoopt het eiwit zich op in de hersenen en biedt het bescherming. Dit kan de ontsteking in de hersenen die MS veroorzaakt tegengaan. "We ontdekten dat het afweersysteem bij MS-patiŽnten de beschermende werking van het eiwit blokkeert", zegt TNO-onderzoeker Hans van Noort.

In samenwerking met onderzoekers van de Amerikaanse Stanford University onderzocht TNO de mogelijkheid het eiwit als geneesmiddel te gebruiken. Door het eiwit met een injectiespuit in de bloedbaan te brengen, kan de blokkade die het afweersysteem van MS-patiŽnten opwerpt mogelijk worden opgeheven.

Vaccinatie

Van Noort: "Het heeft eigenlijk een werking als die van een vaccinatie bij een virus, maar dan omgekeerd. Dan wordt juist een virus ingebracht om het afweersysteem te activeren."

"Wij dienen het eiwit toe om de weerstand op te heffen. De gebleken brede bescherming zou ook van belang kunnen zijn bij andere hersenaandoeningen."

Dierproeven

Van Noort verwacht dat het nog anderhalf jaar duurt voordat het medicijn op mensen kan worden getest. "We moeten eerst de verplichte dierproeven doen." De ontwikkeling van het medicijn is in handen van het TNO-bedrijf Delta Crystallon.

TNO schat dat vijftienduizend mensen in Nederland aan MS lijden. De verschijnselen variŽren van problemen met zien of spreken tot coŲrdinatiestoornissen, gevoelloosheid, incontinentie en verlamming.

(c) Novum