Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Oei, gif h?! Tjongejonge!
(13 augustus 2006)

Voor volgend jaar heb ik een plechtige, onverbreekbare belofte aan mezelf opgelegd. Gezien het feit dat ik helemaal klaar ben met luizen, paardestekken en klimplanten, mierencohortes en spinnenkolonies ga ik vanaf 2007 ongeneerd ongelimiteerde ladingen gif gebruiken! Alles wat een huis vrij kan maken van miriaden zespotige beestjes op aanrechtbladen, van dagelijks kilo's spinrag in en op je huis van achtpotige beestjes (en hun duizenden zwarte en witte uitwerpselstippen!), paardestekken en klimplanten die je tuin binnen een week na onkruid wieden in een jungle veranderen, luizen die non-stop als een soort Hezbollahleden vele kindergroepen teisteren: alles ga ik gebruiken want ik ben het zat!!!
Na decennia overtuigd en gewetensvol meegegaan te zijn met alle milieugroeperingen die respect hebben voor al wat leeft draai ik de zaak om. Iedere diersoort heeft iets ontwikkeld om te overleven in een wereld waar het eten of gegeten worden is. Wij hebben onze hersenen, en met die hersenen hebben we gifsoorten uitgevonden om niet in een gratis vitrage te wonen van spinrag, om niet overlopen te worden door legeronderdelen van mieren, om niet in een soort Braziliaans regenwoud te vertoeven in je achtertuin, om geen meereizende viespeukenkolonies op kinderhoofdjes te hebben. Die hersenen zijn ns wapen in deze harde wereld!
Dit jaar is het bar. Als ik m'n drie-keer-in-de-weekse ontspinnenwebbenronde in huis heb gedaan, is evengoed het eerste dat ik 's ochtends vroeg als ik net m'n bed uit ben meemaak minstens zes voor m'n ochtendogen onzichtbare webben opvangen op m'n ochtendhoofd! Tot op m'n werk voel ik overal op m'n oren, in m'n nek en op m'n hoofd gekriebel van onzichtbare draden. Om gek van te worden! En keer heb ik een cohorte mieren een compleet pak cruesli in z'n geheel weg zien tillen uit m'n huis... Dus m'n onwrikbare besluit is:

Ik maak met ingang van 2007 keihard en meedogenloos een einde aan de terreur van de grootste leden van de micronatuur in m'n eigen huis en tuin!

Wg met roofzuchtige beestjes in m'n keukenkasten, wg met plakkende stofnesten in huis en draden in m'n gezicht, wg met jeukende kinderhoofdjes in de stad, wg met klimplanten en onstuitbare paardestekkenbrigades! Met legaal of illegaal verkregen middelen! En ook al ben ik een landelijke GroenLinksfiguur: als die partij, of leden van die partij, het it mochten wagen n klein pietepeuterig opmerkinkje daarover te maken in hun onmetelijke milieubewustzijn, dan sturen ze Femke Halsema maar twee keer in de week langs om met milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen in haar zelfgebreide natuurtrui m'n huis schoon te maken van al de gevolgen van die micronatuurterreur! Gratis welteverstaan!!

Om met de Indianen te spreken: Ugh, ik heb gezegd!