Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Foutparkeren
(1 april 20120)
 
Geacht college,
 
In juni 2011 vroeg ik bij de raadsevaluatie aangaande parkeren een vraag aan wethouder Kok betreffende parkeren en foutparkeren van buitenlanders, en de daarbij behorende inning van parkeerboetes. Daarbij maakte ik een specifieke opmerking over foutparkerende Polen in de stad.
Er wonen veel Poolse arbeiders in de stad, en de constatering van veel mensen is dat deze lieden hun auto's overal parkeren waar anderen dat niet doen omdat dit niet mag.
De wethouder antwoordde dat er verdragen zijn met landen, waardoor geregeld is dat buitenlanders die foutparkeren toch hun parkeerboetes moeten betalen. Hiermede suggereerde de wethouder dat het antwoord op mijn specifieke opmerking betreffende Polen was dat k foutparkerende Poolse arbeiders dus uiteindelijk hun parkeerboetes betalen.
 
Onderzoek leerde mij dat Poolse arbeiders geen parkeerboetes krijgen in Enkhuizen omdat de Poolse justitie niet meewerkt met het innen van bedragen onder de 500 euro. Dat is iets heel anders dan dat de wethouder suggereerde met zijn antwoord aan mij aangaande dat.
Nu het dus zo is dat er nationaliteiten zijn die in Enkhuizen niet beboet worden voor zaken waarvoor Nederlanders en bijvoorbeeld Duitsers wl beboet worden, is er feitelijk een toestand in de stad waarbij ongelijke rechten ontstaan zijn.
 
Mijn vragen zijn:
 
1 - Waarom suggereerde de wethouder met zijn antwoord aan mij dat alle buitenlanders, en ook de specifiek genoemde Polen, beboet worden en dat die aan hen opgelegde boetes ook gend worden, terwijl dat niet zo is?
 
2 - Welke actie gaan de verantwoordelijken binnen het college ondernemen om ervoor te zorgen dat buitenlanders voortaan effectief beboet gaan worden voor zaken waarvoor Nederlanders en bijvoorbeeld Duitsers wl effectief beboet worden? Waarbij "effectief" bedoeld wordt in de zin van n beboeten waarvoor ook anderen beboet worden, n zorgen voor inning van de boetegelden.
 
Met vriendelijke groet,
 
 
Hans Langbroek
Fractie Nieuw Enkhuizen