Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Henk Eggermont

(21 juni 2007)

 

Ineens lees ik van alles in de krant over de burgemeester van Stede Broec, Henk Eggermont. Deze man heeft ergens door een enorme boost gekregen. Hij neemt initiatieven bij het leven die anderen laten liggen, en regelt langzamerhand de hele subregio in dit opzicht. Goed!

 

In Enkhuizen wordt door enkelen, waaronder duidelijk ikzelf, al vele jaren aan de bel getrokken over het gigantisch toenemende drugsgebruik door jongeren in de stad en de regio. Er wordt hier ongelovig en nauwelijks op gereageerd. Al jaren dus. Kijk op deze site onder lokale items naar het matte antwoord dat ik gekregen heb over alleen maar drugsinformatie op scholen. Nu bemoeit burgemeester Henk Eggermont van de buurgemeente zich ermee: Het is n groot, direct goed aangepakt en georganiseerd project! Eggermont, van mij: Super, cool!

 

Nu heeft de stuurgroep vandaag over de Westfrisiaweg zomaar gezegd dat het laatste stuk van de Westfrisiaweg wel enkelbaans kan blijven. Het stuk Provinciale Weg dus vanaf de nieuwe afslag bij Hoogkarspel tot Enkhuizen. Blijkbaar is het de stuurgroep, waaronder mn partijgenoot Jan Franx, niet opgevallen dat juist hier dagelijks steeds vaker en steeds langere files en opstoppingen beginnen te ontstaan! Om dit deel van de Westfrisieweg enkelbaans te laten (tot 2020 minstens dus.!) is je reinste waanzin! Als dit werkelijk zo uitgevoerd wordt zijn we wr terug waar we 35 jaar terug mee begonnen: Halve Maatregelen!

Maar: Heel en heel gelukkig komt dus wederom Henk Eggermont op voor dit stuk Westfrisiaweg. Hij geeft nu al aan dat het onzin is dit stuk enkelbaans te laten, je moet dan in 2015 alweer aan de bak. Juist gezien burgemeester Eggermont, en je zegt het ook gewoon. Nogmaals van mij: super, cool! Het gaat om zeggen hoe het is, en niet om woordspelletjes en blinddoeken voor ogen!

 

Bij deze, voor de initiatiefrijkdom van Eggermont: Respect man!

 

Hans Langbroek