Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

De verraderlijke DECT draadloze huistelefoons!!
(13 augustus 2005)

 

In de raadsvergadering van afgelopen juli 2005 is besloten om in de commissie van september een burgerinitiatief te behandelen van Henk Wever over UMTS-zendmasten en de risico’s van de door deze zendmasten uitgezonden straling voor de gezondheid van veel mensen.

In diezelfde raad is besloten een motie van mezelf over UV-straling op de Vette Knol in de commissie te behandelen. Naar aanleiding van die motie kreeg ik een brief van F. de Wilde over elektro-magnetische straling en de effecten op gezondheid.

Na al dat gestraal besloot ik eens dieper op het onderwerp in te gaan en meer informatie op te zoeken. Wát er te vinden is, is allemaal vrij alarmerend moet ik zeggen! Maar het méést alarmerend vond ik het mínst opvallende, namelijk over een dagelijks gebruiksvoorwerp in huis waar niemand erg in heeft. En dáár gaat onderstaande over. De effecten op gezondheid die beschreven staan gelden evenzogoed óók voor GSM-zendmasten, en in véél grotere mate voor de UMTS-zendmasten die de providers overal willen gaan plaatsen. Maar over mijn lijk!!

 

DECT draadloze huistelefoon, de grote stiekeme ziekteverwekker!

 

Momenteel zijn er veel mensen die protesteren tegen plaatsen van GSM/UMTS zendmasten bovenop gebouwen in hun omgeving. Gezien de onbekendheid met de gevolgen van de uitgezonden straling; gezien het groeiend aantal alarmerende rapporten van medici over de gezondheidsrisico’s van deze straling (waar door overheden en bedrijven nauwelijks serieus aandacht aan geschonken wordt) zijn die protesten zéér terecht! De laconieke reacties van de Gezondheidsraad en de minister hierop zijn onterecht. Het feit dat bijvoorbeeld de minister nog steeds ME (oftewel CVS, het Chronisch Vermoeidheids Syndroom) niet erkent als ziekte terwijl nu biologisch aangetoond is dat het een afwijking is, zegt veel over de betrouwbaarheid van deze overheid wat betreft informatie naar burgers toe!

Terug naar straling: maar wat veel mensen niét weten is dat ze zélf een eigen zendmast midden in de woonkamer hebben staan. Hiermee wordt bedoeld de draadloze huistelefoon volgens het DECT/GAP principe. DECT staat voor Digital Enhanced Cordless telecommunication, dwz digitaal draadloos. Het een goed technisch product van goede kwaliteit, maar het is nauwelijks bekend dat er enorme gezondheidsrisico's aan kleven. Het is niet de telefoonhoorn zelf die gevaarlijk is, maar het basisstation; dat is de houder waar de hoorn in gestoken wordt.

Dit basisstation zendt constant 24 uur per dag met 100 Hz gepulste signalen uit, of er nu gebeld wordt of niet. (d.w.z. 100 hele scherpe pulsjes per seconde) en die geeft net zoveel straling als een GSM zendmast op 20 meter afstand!! En wie wil er op 20 meter afstand van een GSM-zendmast wonen?!! Het is een bron van veel milieuziekten…

Hoofdpijn, vermoeidheid, slapeloosheid, slecht zien, oorsuizingen, onregelmatige suikerspiegels, hartritmestoornissen, maag- en darmklachten, pijn in gewrichten, vreemde trillingen in de benen, het “wegslaan” van een been, kortom alles wat ook in het [Freiburger Appel] vermeld staat. Erectiestoornissen en steriliteit horen daar ook bij.

 

DECT-telefoons kunnen een bereik hebben van wel 300 meter, dus die van de buren kan in uw woning ook goed doorkomen.

Er is op dit moment maar één remedie tegen wat bovenstaand beschreven wordt, en dat is de DECT-telefoon vervangen door een toestel met “draad”. Of als het tóch draadloos moet zijn een analoog toestel. Die stralen enkel een beetje als er gebeld wordt, maar niét als ze gewoon stand-by staan.

Het is inderdaad technisch mogelijk om analoge telefoons af te luisteren, maar er zijn niet bepaald veel mensen die daar de apparatuur voor hebben. En wie is er in godsnaam geïnteresseerd in uw kletspraatjes met familie, vrienden, verliefdheden of wie dan ook?! Kent u ze…?


Over dat afluisteren en de paranoia er omheen: wat weinig mensen weten is dat álle mobiele telefoons afgeluisterd kunnen worden. Providers zijn door Justitie verplicht om zogenaamde IMSI-catchers geïnstalleerd te hebben. Die doen zich voor als basisstation, en daarmee kunnen geheime dienst en politie álle mobieltjes afluisteren.
De grote basisstations kunnen zelfs op een paar meter nauwkeurig bepalen waar ieder mobieltje zich bevindt, want naast een gewoon telefoonnummer heeft ieder mobieltje een eigen codenummer waardoor het door het basisstation herkend wordt. Dat werkt zelfs als het mobieltje uitgeschakeld is. Hier is maar één tegenmaatregel voor en dat is de accu uit de telefoon halen.

Maar: denkt u eens na over de DECT-telefoon mocht u die hebben. Kijk eens naar uzelf: herkent u de verschijnselen wat betreft gezondheid die in dit stuk beschreven staan, en komt dat overeen met de aanschaf van zo’n DECT-telefoon? Het is de moeite waard om eens te kijken of dat zo is.

Bron en meer info:
Milieuziektes