Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

De Belangrijke Vinger

(9 juli 2012)

 

Afgelopen 21 juni zijn mijn ID-kaart en paspoort verlopen. Zoiets houdt in deze ontdemocratiserende tijden in dat je rap een nieuw exemplaar van minstens n van beiden dient aan te schaffen.

Nu had ik daar gn zin in. Ik ben allergisch voor het sinds kort verplicht vingerafdrukken afgeven voor zulke documenten. Doch doordat ik volgende week met mn dochter naar Duitsland wil rijden om zaken te bezichtigen die ooit tot ons familiebezit behoorden, zag ik me ineens gedwongen zijn om toch een nieuw document aan te schaffen. Die Grne Polizei is namelijk niet mals richting opstandige buitenlanders die geen geldige Ausweis kunnen of willen tonen.

Daarnaast was ook de werkgever al wakker geworden, en had al tweemaal gemeld dat er geen kopie meer was van een geldig identiteitsbewijs. De werkgever is strafbaar als hij niet zon kopie van elk zijner werknemers heeft. Ook weet ik dat de banken waarbij ik rekeningen heb, gaan vragen om een kopie van een geldig document.

Oftewel: het net om deze burger zonder geldig identiteitsbewijs begon zich een week na dat ongeldig worden al te sluiten.

 

Feitelijk ben ik nu razend. Totaal onzinnig heb ik vandaag vingerafdrukken moeten afgeven. Dit in totale tegenstelling tot de keiharde garantie die de overheid in de jaren 80 en 90 richting de Nederlandse burger heeft gegeven: Nit persoonsnummers, nit verplichte identiteitsbewijzen, nit verplicht afgeven van lichaamskenmerken! Die discussie woedde n.a.v. het ingevoerd worden van het sofi-nummer.

Hoezo zijn overheden te vertrouwen? Nooit, letterlijk nooit. Niet soms wel, niet af en toe wel, maar nooit. De meest harde definitie van nit.

 

De consequenties van, en represailles op het weigeren van vingerafdrukken afstaan zijn gigantisch. Ze zijn groter dan de consequenties en represailles die men ondervindt als men medemensen verkracht, vermoordt, sexueel misbruikt, besteelt, befraudeert, of zwaar mishandelt. De straffen die opgelegd worden voor deze misdragingen variren van taakstraffen tot celstraffen, afhankelijk van wie de slachtoffers waren en welke advocaten de daders kunnen betalen.

 

De consequenties en represailles welke men ondervindt door het begaan van welke zware misdrijven dan ook vallen volledig in niet vergeleken met die van het niet afgeven van een vingerafdruk voor een verplicht identiteitsdocument.

Zonder vingerafdruk geen document. Zonder document: geen recht op een baan, geen recht op een zorgverzekering, geen recht op een bankrekening, geen recht op het kopen of huren van een huis, geen recht op aanschaf en bezitten van een auto, geen recht op trouwen, geen recht op volgen van onderwijs, geen recht op medische zorg of hulp, geen recht op specialistische hulp, geen recht op verzekeringen, geen recht op uitkeringen, geen recht op rechtshulp, geen recht op welke vorm van inkomen dan ook, geen recht op een OV-abonnement,  en ga zo maar door.

Zonder vingerafdruk geen recht op welke vorm van basisfacilitering tot kunnen bestaan in dit land dan ook. Geen vingerafdruk, geen Burger Service Nummer (BSN), dan niet het verplichte identiteitsbewijs. Geen identiteitsbewijs, dan dus gn recht van bestaan. Dit in de meest letterlijke zin des woords!

 

De consequenties van niet n zeer zwaar misdrijf in dit land bestaan uit volledig verstoken worden van de burgerrechten van dit land. Niet n zwaar misdrijf, hoe afschuwwekkend en onmenselijk dan ook, leidt naar een veroordeling tot niet-bestaan.

Slechts het niet willen afgeven van een vingerafdruk leidt tot die enorm grote consequenties en represailles. Als men hierover nadenkt is dat uiterst bizar, totaal absurd en buiten elke verhouding.

 

Zoiets heeft een reden. Alles wat overheden doen heeft een reden, niets is zomaar. Zaken die overheden doen, of juist niet doen, zijn soms schijnbaar zonder reden. Maar nooit werkelijk zonder reden. Wat die reden is, dr kan of mag men naar raden.

Het is duidelijk dat onze overheid meer waarde hecht aan totaalregistratie van zn burgers, dan aan tegengaan van welke andere wetsovertredingen dan ook. De consequenties en represailles ondervonden door het begaan van misdrijven, vallen niet voor niets in het niet vergeleken met de consequenties en represailles ondervonden door niet-geregistreerd willen zijn met een vingerafdrukje.

Overheidsprioritering heet dat.

 

Onze overheid geeft prioriteit aan registratie van de burgers van dit land boven alle mogelijke andere zaken, en dt is iets om zorgen over te maken. De Nederlandse overheid gaat hiermee verder dan andere overheden, en de Nederlandse bevolking staat zonder morren zeer veel toe vergeleken met andere bevolkingen.

Bevolkingen die hun overheden te lang de vrije hand bieden zonder tegendruk aan die overheden te geven zich te beheersen, zal het uiteindelijk niet goed vergaan.

 

Bovenstaande nst het feit dat de Nederlandse overheid, samen met de Engelse overheid, het meest van alle overheden op de hele aarde internetverkeer afluistert, telefoonverkeer afluistert, emailverkeer afluistert, smsverkeer afluistert, is zorgwekkend.

Niet China, niet Noord-Korea, niet Cuba of Syri, niet de CIA of FBI die dit doen. Nee, Nederland dus.

 

 

Hans Langbroek