Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Commercie en politiek
(13-2-2011)

Politiek die samenwerkt met het bedrijfsleven in de zin van dat een politieke partij een bedrijf helpt financieel voordeel uit contacten met haar te kunnen halen, komt mij vreemd voor. Vandaar dat ik het onderstaande van [deze site] met een scheef oog bekeek toen ik dat tegenkwam:

Privacy statement
PVDA Enkhuizen verzamelt en verwerkt gegevens van bezoekers van deze website. Deze gegevens kunnen door PVDA Enkhuizen en aan haar verbonden bedrijven worden gebruikt om webstatistieken te ontwikkelen. De door de bezoekers van deze website verstrekte gegevens kunnen ook door PVDA Enkhuizen en aan haar verbonden bedrijven of toeleveranciers worden gebruikt om contact met bezoekers op te nemen of om deze producten en diensten aan te bieden (tenzij een bezoeker van de website aan PVDA Enkhuizen heeft aangegeven geen contact te willen en aanbiedingen niet op prijs te stellen).

Het gaat dus om gegevens zoals bijvoorbeeld wie u bent: IP-nummer, provider, eventuele email, uw pc-systeem etc. U als bezoeker van die site wordt geregistreerd, en uw gegevens kunnen voor commerciële doeleinden worden gebruikt met medewerking van de betreffende politieke partij.


Nederland is één van de landen op deze planeet welke voorop loopt met nogal kwistig met allerlei gegevens van mensen rond te strooien en te verzamelen. Deze betreffende partij is er op verschillende websites die privacyschending op internet als item hebben al van beschuldigd hier geen problemen mee te hebben. Bovenstaande is daar dus een voorbeeld van, het is actief meewerken aan een beleid van mogelijk privacy van sitebezoekers schenden door verzamelen en ge- of misbruiken van de privégegevens van die bezoekers en ze eventueel te belagen met spam of whatever wat.
Zoals ik niet heel lang terug gebeld werd door de betreffende partij of ik lid wilde worden. Waarop ik wees op registratie in het "Bel-me-niet-register", en de belster kwaad op me werd en dat register van een chaos betichtte. Die chaos is niet waar, deze instantie heeft lak aan dat register.

Dit is iets dat ik ten zeerste afkeur, en ik zal direct mijn eigen partij er op wijzen dat dit als disclaimer kan bestaan en ze vragen of bovenstaande ook voor ons geldt. Zo ja, dan dient dit direct beëindigd te worden.