Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

 Gedonder over Stichting Breedband
(2 april 2005)

Als lid van de gemeenteraad, maar k als Enkhuizer om wiens belastinggeld en voorzieningen het gaat, voel ik me weer totaal in de zeik genomen!

Wat ik nu allemaal lees in het NHD over allerlei verwikkelingen om en bij Stichting Breedband is een droevig drama:
"Hoog-geplaatste" personen die elkaar allemaal tegenspreken: voorzitter Joop Knukkel van de Raad van Commissarissen, interim-directeur van Breedband de Jager, wethouder Bode.
Dingen die gebeuren buiten de raad om, geld wat gebruikt wordt van de burgers zonder wie wat dan ook te vragen, mensen die liegen (imand liegt er, dat is duidelijk!!!), de raad (door de burgers gekozen) die gepasseerd wordt in z'n uitgesproken beleid en bedoelingen en ga zo maar door!

Ik lees de kranten, lees de brieven die ik binnen krijg van de [wethouder] en interim-directeur [de Jager] en lees dat Joop Knukkel van alles schijnt te zeggen maar ook weer niet. En dat alles dus, nogmaals gezegd, betaald en gaande over uitgaven van belastinggeld van de burgers!

Wat ik weet is heel simpel: de raad heeft in 2000 besloten dat er een welzijnsstichting opgericht zou worden, dat die moest integreren met Stichting Woondiensten Enkhuizen, en dat die welzijnsstichting (Breedband dus) door de gemeente betaald zou worden om haar taken te kunnen uitvoeren.
DIT IS WAT DE BEDOELING WAS EN IS!!!!!!!!!!!!!!
Daaraan wordt ineens voorbij gegaan zonder de raad daarin van tevoren te kennen, met gebruik van gemeenschapsgeld.
En dit schijnt ineens logisch te zijn volgens Joop Knukkel en de Jager, en nu moet dit onderzocht worden door SEV.
Dat Bode zich ermee bemoeit schijnt niet normaal te zijn, ook al handelt die in opdracht van de gemeenteraad.
Dat de gemeenteraad Breedband opricht en betaalt met een eigen bedoeling en visie daarop, duidelijk geformuleerd, schijnt volledig buiten beeld te zijn.

En ding begrijp ik wl uit dit alles: iemand moet verdwijnen, iemand loopt de burger te belazeren, en iemand loopt aan de gekozen raad van Enkhuizen voorbij!

IEMAND LIEGT EN BELAZERT!!!!!!!!!!

Hans Langbroek