Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Westfriezen!

Laat uw stem eens keihard klinken en

BOYCOT

de Statenverkiezingen van 7 maart!

Bijna 35 jaar praten over Westfriese ontsluiting is genoeg!

Eerst 4 jaar daden, dan weer eens stemmen...

(27 februari 2007)

 

De verkiezingen voor de Provinciale Staten zijn weer op komst. Op 7 maart aanstaande is het zover, de meest onzichtbare bestuurslaag van Nederland laat zich dan wederom voor vier jaar op het pluche planten.

Wij in West-Friesland merken dit aan het ons via de media brengen van het item “aanleggen van Westfrisiaweg”. Dat is niet zo gek, feitelijk is de Westfrisiaweg al vele jaren het belangrijkste item voor onze regio. Deze weg is letterlijk van levensbelang voor West-Friesland, net als een aorta dat is voor een lichaam!

De leden van de Staten weten dat ook, en daarom beginnen ze er richting de verkiezingen ook weer over. De ruil komt neer op het volgende: Een stem van jullie op ons, voor het leven van West-Friesland…

Maar wat de leden van de Staten niet vertellen is dat onze regio al zo’n 35 jaar bezig is om te proberen een normale ontsluiting voor de regio bij elkaar te smeken. 35 jaar!! Tot dusverre varieerden de reacties van degenen die graag gekozen wilden worden van botte afwijzing tot het geven van ontelbare woorden. Maar geen klinker, geen streep asfalt en geen meter ontsluiting is erbij gekomen.

 

De huidige gebrekkige ontsluiting maakt het voor bedrijven niet heel aantrekkelijk zich in West-Friesland te vestigen. Dit veroorzaakt dat een groot deel van onze inwoners dagelijks richting de Randstad moet forenzen. De gebrekkige ontsluiting wordt daardoor zwaar belast, en het groeiende inwonersaantal laat die belasting jaarlijks oplopen. Met alle gevolgen vandien: files, milieuvervuiling, nóg slechtere voorwaarden voor economisch verkeer, nóg grotere onaantrekkelijkheid voor bedrijven van buitenaf om zich te vestigen, en daardoor een groeiende economische achterstand ten opzichte van de Randstad! We zitten in een heuse vicieuze cirkel, het houdt zichzelf in stand.

Als we kijken naar wat er in verhouding is gebeurd in de Randstad: onvoorstelbaar! Eén klein gilletje om snelweg, en de volledig door de Randstad geobsedeerde Statenleden rennen zich de benen uit het lijf om het grote aantal kiezers daar te bedienen! Voor ons geldt dat niet…. Beloftes, beloftes, en nog een keer beloftes. Heel veel woorden.

 

Daarom stel ik al m’n medebewoners van de regio West-Friesland voor om nu eens een gigantische kreet te laten horen! Om nu op 7 maart een historische, nooit eerder gehoorde keiharde verkiezingsstilte te laten denderen en brullen door het Haarlemse vanuit West-Friesland!

 

Een échte, volkomen terechte, onvervalste Westfriese verkiezingsboycot!

 

Met de mededeling dat over 4 jaar met de Provinciale Verkiezingen de afrekening komt:

 

- Wie heeft er wérkelijk wat gedaan voor onze regio!

- Wie geeft ons wérkelijk de kans om onszelf economisch goed te bedruipen!

- Wie geeft ons wérkelijk de kans om in West-Friesland de werkgelegenheid op te schroeven, zodat niet een megadeel van de inwoners dagelijks richting de Randstad moet voor het brood en beleg!”

 

Westfriezen, laat die woordvolle en daadloze grachtengordeldenkers eens wat horen met z’n allen!