Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Bommen en granaten!

(8 februari 2007)

 

We hebben al maanden een terreurdreiging in ons landje… Gelukkig is onze overheid in haar oneindige wijsheid bezig ons te beschermen. We worden vakkundig voorgelicht over hoe die dreiging van aanslagen te voorkomen.

De onlangs vertoonde spotjes op de televisie hebben we het meest aan denk ik. Mijn persoontje is nu doordrongen van het veilige gevoel dat iedereen oplet, iedereen kijkt goed uit dat ik niet opgeblazen wordt met een bom. Blijkens de spotjes zijn het vooral de postbodes, de leraren, de treinconducteurs, de kassières, fietsverhuurders en parkeerwachters die ervoor zorgen dat nergens wat explodeert! Heil en zegen voor deze mensen voor het waken over mij en m’n geliefden!

Zelf heb ik ook besloten een steentje bij te dragen aan de veiligheid van anderen en hun geliefden. Om wat over het onderwerp te leren heb ik eerst 157 films op DVD gekocht over terroristen, boeven, bankrovers en guerillaoorlogen. En nog vijf Clint Eastwoodwesterns. Avond na avond heb ik ze bekeken, vele weken lang. Ook m’n 14-jarige dochter moest ze van me zien. Ze is heel wat avondjes opgebleven tot 2 uur ’s nachts, ook doordeweeks… Maar het is zinvol geweest, ondanks de ongelooflijk grote wallen die we nu onder onze ogen hebben (ik had ze al, maar ze zijn nu nog wat groter) en de cocaïneverslaving die we nu beiden hebben door het noodzakelijke wakker blijven al die nachten. We zijn nu volledig deskundig!

We zijn na veel films kijken en erover nadenken tot de conclusie gekomen dat de terroristen in ons land te verdelen zijn in twee types: de levensgevaarlijke onschuldig uitziende types en de levensgevaarlijke schuldig uitziende types! Dat was een hele ontdekking, en ik met een goed glas bacardi-cola en m’n dochter ook maar dan zonder bacardi riepen tegelijkertijd met onze nieuwbakken kennis: “EUREKA!” Volk van Nederland, de Langbroeken staan klaar om U te dienen!

Om ons Volk direct van nut te kunnen zijn heb ik voor mezelf een nieuwe Nokia met camera gekocht, en voor m’n dochter een nieuwe Sony-Ericsson met camera. En nu, mijn lieve Volkje, kan ik U mededelen dat dochter Langbroek en haar ondernemende vadertje in onze computer een dossier hebben aangelegd, met foto’s, van 3.539.967 gevaarlijke onschuldig uitziende types én gevaarlijk schuldig uitziende types. Dagelijks sturen we nog tientallen foto’s van verdachte types door naar de AIVD. Landgenoten, wij waken over U! En samen met ons Wouter, André en Jan-Peter! Of had u Jan, Jan-Peter en Femke willen hebben?! Volk van Nederland, u kunt rustig gaan slapen…

 

Hans Langbroek