Hans Langbroek, raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Laffe beroving, bah!!
(25 oktober 2005)

 

Onderstaande heb ik ook naar [Praatpaal Enkhuizen] gestuurd, wie weet of iemand die iets weet het leest...

 

Gister, maandag 24-10, was ik bij een mevrouw die ik ergens mee hielp. We zaten aan een bakkie koffie, en ze vertelde me dat ze die middag vanaf de Kastanjelaan de brug naar de Vesting was opgelopen. Op die brug kwam ze een enorm hard rennende jongeman tegen die steeds achter zich keek. Toen ze bovenop de Vesting kwam lag daar een oude vrouw kermend op de grond. Die oude vrouw had een keiharde duw gekregen van de rennende jongeman, was hard gevallen en nu haar tas kwijt.

In de tas zaten 10 euro en een schoen die net bij de schoenmaker vandaan kwam. De mevrouw waar ik was heeft de oude mevrouw geholpen, en een jongen die er net aankwam ook. Die heeft haar naar huis geholpen naar ik meen.

Ik vind het niet te geloven dat zo'n jonge gast dat gewoon doet bij een oude vrouw! Mocht ik toevallig een keer met de mevrouw die ik hielp op straat lopen en ze herkent de rovende lafaard dan krijgt deze minkukel eerst een geweldig pak slaag van me en dan bel ik de politie. Het zal allemaal wel niet kloppen met de rechtsstaat, eigen rechter spelen etc, maar ik vind die laffe daad van zo'n etter nóg meer niet kloppen!

Bah, bah en nog eens bah! Ik ben boos!

 

Hans Langbroek