Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

Pijntjes en pijnlijk, Ab Klink de Stoere Bink

(18 november 2007)

 

Pas terug las ik een uitspraak van minister Ab Klink van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Hij scandeerde dat de kosten voor Volksgezondheid uit de pan groeiden (Nederland is Europees gezien een middenmoter), en dat er onder andere te vaak naar de huisarts gegaan werd door Nederlanders. Hij vond dat Nederlanders eens moesten leren te leven met pijntjes, kwaaltjes en dingetjes die niet lekker zaten. Het behoorde namelijk tot het leven. Samengevat: de inwoners van Nederland zijn kleinzerige miezertjes.

 

Het leuke is dat juist nu het KWF Kankerbestrijding een campagne heeft opgezet, met daarbij een [website] Die website geeft de negen signalen weer die op kanker kunnen duiden. Het merendeel van die signalen bestaat uit aanwijzingen die minister Ab Klink de Stoere Bink ziet als dingen waar wij kleinzerige Hollandertjes ons niet druk over moeten maken, en waar we mee moeten leren leven.

 

Om aan te geven wat de gevolgen zijn van een handelswijze die Klink de Stoere Bink als ideaal heeft voor zn medelanders het volgende.

Op mn werk heb ik een collega die doet/deed wat Klink de Stoere Bink graag zou willen: leven met rare fysieke dingetjes en niet zeuren maar doorgaan. Dat doet hij omdat we een systeem hebben van een soort eindejaarsbeloning waarvan voor ziektedagen en (tand)artsbezoek per ziektedag en per bezoek er een bedrag vanaf getrokken wordt. Dat is ooit opgezet om het destijdse uit de pan rijzende maandagsziekmelden tegen te gaan.

De collega interpreteerde het blijkbaar zo dat lles dat je denkt te mankeren genegeerd moest worden ter meerdere eer en glorie van de hoogte van het eindejaarsbedrag dat eventueel gevangen kon worden. Signalen en/of signaaltjes werden genegeerd, en nu is hij al twee maanden ziek, waarvan hij n maand acuut in het ziekenhuis heeft gelegen met iets in zn buik dat vl eerder gezien had moeten worden. De komende zeker vier maanden is hij niet te werk, en dat betaalt de baas.

Ergo: Wat is nu eigenlijk duurder?! Voor de baas zowel als voor de ziektekostenverzekering?!

 

Klink de Stoere Bink wil ons allemaal in een straf-en-beloningssysteem planten voor ziek zijn, voor huisartsenbezoek, voor tandartsbezoek, voor onderverzekerd zijn, voor alles wat met ziektekosten en gezondheid te maken heeft. Net zoals honden op een gehoorzaamheidscursus getraind worden met straf en beloning. Maar mensen zijn mensen, geen honden.

Klink de Stoere Bink gaat te maken krijgen met mensen die lang gaan doorlopen met signalen, bijvoorbeeld die [negen signalen], en daarna een enorm veelvoud gaan kosten van wat het gekost zou hebben als ze tijdig en zonder angst over geen geld kunnen missen voor dure eigen bijdrages, naar een arts gegaan zouden zijn. Of zich hadden laten doorverwijzen naar een specialist. Klink de Stoere Bink heeft het menselijk lijden afhankelijk gemaakt van geld, en dat gaat straks grote sommen geld kosten en hl veel menselijk lijden en sterven. Ab, heel alsjeblieft: stap op of ga hangen en krijg een lange nek! Ik baal van je

 

Hans Langbroek

 


Ik kost de staat niets!