Hans Langbroek,raadslid voor Het Enkhuizer Alternatief

   

In een tijd van universeel bedrog is het spreken van de waarheid een revolutionaire daad (George Orwell)

SneeuwPeeuw

(23 december 2009)

 

Vorige week donderdag stapte ik s ochtends vroeg de deur uit om naar mijn werk op Schepenwijk te lopen, en zag dat ik me in een nog ongerepte witte wereld begaf. Het was schitterend om te zien!

Door de oude binnenstad marcherend richting de Koepoort, was het alsof ik door een buitenaardse wereld liep. De ochtendhuiskamerlichten van juist wakker geworden mensen die op de witte sneeuw schenen, de enkele fietser die langsreed, de windstilte: het was magnifiek!

De ochtend is mijn favoriete dagdeel, het is jammer dat je er zo vroeg je bed voor uit moet.

 

s Avonds weer thuisgekomen zag ik op internet en TV dat gans Europa bedekt was met grote dikke lagen sneeuw. Van oost naar west, van noord naar zuid, zelfs Madrid lag onder het sneeuw.

Het was alsof de ijstijd was aangebroken en we op n grote Europese gletcher leefden met zijn allen.

In alle landen, ook Nederland, was gigantische overlast. De wegen waren onbegaanbaar, steden onbereikbaar, vliegvelden onbruikbaar, bussen en treinen reden niet. Europa was bedekt onder een grote witte verkeersbelemmerende deken.

Omdat Enkhuizen ook deel uitmaakt van dit alles, gebeurde wat in heel Europa aan de hand was ook hier. Dat noopte de SP om [dit] te gaan vragen.

Op zich snap ik dat wel, maar toch vraag ik me eigenlijk stiekem af wat het nut van juist di vragen is in een Europa/Nederland dat totaal onbegaanbaar is door de overmatige sneeuw. Is de motivatie voor zon vraag om Enkhuizen het enige sneeuwvrije plekje op aard te willen laten zijn? Is het strooibeleid werkelijk zo van belang ineens nu dat daar dringend naar gevraagd moet worden? Was het werkelijk mogelijk als enige stad in Europa sneeuwvrij te worden?

Het kan zijn, toch heb ik daar achter in mijn schedel een klein beetje het idee van overdrijving wat betreft deze vraag aan het college.